LOWER 7

Posebno formulirana kisela otopina dušičnog gnojiva sa sumporom; za korekciju pH vrijednosti vode za natapanje.

Lower 7 je poseban formulirana kisela otopina na bazi dihidrogensulfata monokarbamida (monourea povezana sa sumpornom kiselinom). Tehnologija upotrijebljena u procesu proizvodnje Lower 7 rezultira proizvodom koji predstavlja maksimalnu sigurnost u rukovanju (otopina nije agresivna i opasna kod rukovanja) uz utjecaj na smanjivanje pH vrijednosti otopine gnojiva.

Učinkovita kombinacija oba elementa, uree i sumporne kiseline, pruža višestruko i jedinstveno djelovanje Lower 7:

 1. Za poboljšanje i zakiseljavanje vode za navodnjavanje.
 2. Za deblokiranje i čišćenje lokaliziranih kap po kap sustava za navodnjavanje.
 3. Kao gnojivo, kao izvor ureičnog dušika i sumpora.

Na tržište dolazi u pakiranjima od 1, 5, 20, 210 i 1.000 lit., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za različite veličine poljoprivrednih proizvođača.

Prednosti preparata LOWER 7:

 • Kisela otopina sa niskom pH vrijednosti (pH=1,0)
 • Ne nagriza gumene brtve u sustavima za fertirigaciju (poput ostalih agresivnih kiselina)
 • Bez posebnih uvjeta za rukovanje – nije agresivan i štetan za ljudsko zdravlje
 • Jednostavan transport i skladištenje
 • Može se koristiti i kao tekuće dušično gnojivo sa sumporom, za kulture koje traže kisela tla za rast i razvoj (borovnica, ostalo sitno voće)

DOZIRANJE I UPOTREBA:

Doza primjene preparata Lower 7 varira u odnosu na vrstu instalacije, korištenja proizvoda i količine bikarbonatnog iona (HCO3-) u vodi za navodnjavanje i konačnu pH vrijednost otopine.

 1. Injektor sustavima sa ručnom kontrolom pH vrijednosti: Ubacite početnu dozu od 100 – 150 ml Lowera 7 po m3 vode za navodnjavanje u mrežu, podešavajući kasnije ubrizgavajući protok mjerača.
 2. Injektor sustav sa automatiziranom kontrolom pH vrijednosti: Podesite otopinu gnojiva na pH između 5,5 i 6,0. Automatski kontroler će odrediti dozu Lower 7. Uključivanje Lower 7 u sustav za navodnjavanje se vrši nakon razrijeđivanja u spremnik kiseline od 10 – 20% (10 – 20 l Lower 7/100 l vode).

Za deblokiranje/čišćenje cijevi i sustava za navodnjavanje:

  1. Šok terapija: Podesiti pH vode za navodnjavanje do 3,0 na izlazu kapaljke i održavati navodnjavanje oko 3 sata.
  2. Tretman namakanjem: Podesiti pH vode za navodnjavanje do 3,0 na izlazu kapaljke/rasprskivača , i pustiti sustav da radi 20 minuta. Tada zaustavi ubrizgavanje proizvoda i ostavi sustav sa vodenom otopinom Lower 7 u cijevima za navodnjavanje nekoliko sati. Nakon toga, početi ponovno navodnjavanje s primjenom preparata Lower 7 oko 30 minuta. Nakon toga nastaviti natapati idućih 20 minuta sa čistom vodom. Ova tehnika uključuje korištenje od 10 – 20 l/ha.

Sistemi fertirigacije sa jednim spremnikom gnojiva. Slijediti ove korake:

 1. Napunite 3/4 spremnika sa vodom.
 2. Dodati vodotopiva gnojiva i mješati dok se u potpunosti ne otope.
 3. U odvojenu kantu, razrijediti Lower 7 do maksimalne koncentracije 2.5 litra u 10 litara vode.
 4. Razrijeđenu otopinu sipati u spremnik sa otopljenim vodotopivim gnojivom.

Napomena: Nikada ne miješati Lower 7 sa krutim gnojivima.

SASTAV GNOJIVA:

 • Dušik (N): 15% w/w (22.5% w/v)
 • Amidni dušik – UREA (N): 15% w/w (22.5% w/v)
 • Sumpor (SO3): 40% w/w (60% w/v)

Naši partneri

Tko su naši dobavljači gnojiva?

Tradecorp

Tvrtka osnovana 1985 u Španjolskoj, da bi danas bila vodeća internacionalna tvrtka u proizvodnji gnojiva sa 3 proizvodna pogona. Više od 90 različitih gnojiva, od biostimulatora do huminskih kiselina i mikroelemenata, za sve poljoprivredne kulture. Visoke standarde kvalitete potvrđuje ISO 14001 certifikat kvalitete proizvoda za sva gnojiva.

Idai Nature

Tvrtka Idai Nature vodeći je proizvođač ekoloških gnojiva na tržištu Španjolske. Od 2018. godine postaje sastavni dio koncerna Tradecorp. U ponudi ima više od 80 različitih formulacija proizvoda za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, podijeljenih u tri grupe; Idai Nutritional, Idai Naturdai i Idai Vegex. Svi proizvodi su certificirani za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno EZ normi 834/2007.

Altinco

Altinco je šapnjolska tvrtka koja se proizvođač gnojiva posebne namjene. Glavni proizvod u gami gnojiva je COPFORT; gnojivo na bazi Cu-glukonata; bakar sa sistemičnim učinkom. Osim toga proizvode široku paletu ostalih gnojiva posebne namjene; od biostimulatora do huminskih kiselina, za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Agroexpert

Agroexpert