FERTIREG

Tekuće organsko gnojivo sa visokom količinom huminskih ekstrakata (35%).

Fertireg je tekuće organsko  gnojivo koje sadrži visoku količinu huminskih ekstrakta (35% huminskih i fulvo kiselina). Proizvod je dobiven ekstrakcijom humusnih sastojaka iz fermentirane bilje mase; te nije proizvoden iz ostataka materijala životinjskog porijeka (klaončki ostaci, krv, koža i slično). Primjenjuje se u gnojidbi u tlo, direktnom aplikacijom ili kroz sustave fertirigacije.

Fertireg potiče procese usvajanje svih oblika hraniva iz tla, početni razvoj korijena kod mladih biljaka (nakon presađivanja), poboljšava strukturu tla i vodozračne odnose u tlu, te potiče razvoj korisne mikrobiološke faune u tlu. Izvaredan učinak postiže u intenzivnoj proizvodnji povrća (rajčica, paprika, krastavac), jagoda i ostalih poljoprivrednih kultura.

Osim huminskih ekstrakta u gnojivu Fertireg nalazi se visoka količina ostalih ostalih organskih spojeva koje biljka može brzo i učinkovito asimilirati preko korijena, a pozitivno utječu na ukupni metabolizam biljke.

Na tržište dolazi u pakiranjima od 20 lit., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za sve profesionalnih proizvođača u poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Prednosti primjene gnojiva Fertireg:

 • Visoki sadržaj huminskih ekstrakata (35%), koje se brzo usvajaju u korijen i uključuju u metabolizam biljke
 • Snažan učinak na brže usvjanje hraniva u tlu i otapanje netopivih oblika hraniva u tlu (fosfati, karbonati, sulfati)
 • Gnojivo Fertireg sadrži i ostale organske spojeve
 • Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
 • Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
 • Dokazani učinak na porast prinosa i kvalitetu plodova
 • Primjenjuje se u  sustavima fertirigacije – primjena posebnog sustava mikrofiltracije završnog proizvoda kako ne bi bilo problema kod primjene u sustavima fertirigacije
 • Gnojivo sa niskom pH vrijednosti (pH=4,7) te ima pozitivni učinak na usvajanje svih mikroelemenata (Fe, Mn, Zn) u tlu
 • Posebno pogodan za primjenu kod uzgoja borovnica zbog niske pH vrijednosti

DOZIRANJE I UPOTREBA:

Doziranje preparata Fertireg potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja.

FERTIRIGACIJA:

 • Drvenaste kulture (jabuka, maslina, vinova loza i dr.): 60-100 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna, u količini od 20 lit./ha.
 • Povrtne kulture: 20 lit./ha, podijeljeno u više obroka tijekom vegetacijskog ciklusa (preporuka primjene svakih 4 tjedna)
 • Travnjaci: primjeniti otopinu od 1-3%, primjenti nakon košnje travnjaka
 • Ostale kulture (zalijevanje): koristiti otopinu od 1-3%

KOMPATIBILNOST: Preparat Fertireg je kompatibilan sa organskim fungicidima, gnojivima i ostalim agrokemijskim preparatima koji se standardno upotrebljavaju. Preporuča se test kompatibilnosti kod mješanja više sredstava i primjene veće količine gnojiva. Po potrebi tražiti savjet tehničkog osoblja.

PROIZVOĐAČ: IDAI Nature, C/ Moscú, 10 Pol. Ind. Mas de Tous, 46185 La Pobla de Vallbona, Valencia (Španjolska)

SASTAV GNOJIVA FERTIREG:

Ukupna organska tvar40,0% m/m
Ukupni huminski ekstrakti (huminske i fulvo kiseline)35,0% m/m
Dušik (N), organski4,5% m/m
Kalij (K2O)3,0% m/m
Organski ugljik (C)22,0% m/m
C/N odnos4,9
pH4,7

Boja: Otopina crne boje

Pakiranja: 20 lit.

Naši partneri

Tko su naši dobavljači gnojiva?

Tradecorp

Tvrtka osnovana 1985 u Španjolskoj, da bi danas bila vodeća internacionalna tvrtka u proizvodnji gnojiva sa 3 proizvodna pogona. Više od 90 različitih gnojiva, od biostimulatora do huminskih kiselina i mikroelemenata, za sve poljoprivredne kulture. Visoke standarde kvalitete potvrđuje ISO 14001 certifikat kvalitete proizvoda za sva gnojiva.

Idai Nature

Tvrtka Idai Nature vodeći je proizvođač ekoloških gnojiva na tržištu Španjolske. Od 2018. godine postaje sastavni dio koncerna Tradecorp. U ponudi ima više od 80 različitih formulacija proizvoda za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, podijeljenih u tri grupe; Idai Nutritional, Idai Naturdai i Idai Vegex. Svi proizvodi su certificirani za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno EZ normi 834/2007.

Altinco

Altinco je šapnjolska tvrtka koja se proizvođač gnojiva posebne namjene. Glavni proizvod u gami gnojiva je COPFORT; gnojivo na bazi Cu-glukonata; bakar sa sistemičnim učinkom. Osim toga proizvode široku paletu ostalih gnojiva posebne namjene; od biostimulatora do huminskih kiselina, za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Agroexpert

Agroexpert