NUTRICOMPLEX

Vodotopiva gnojiva nove generacije. Bez klorida. Dobre vodotopivosti i niske elektroprovodljivosti.

NUTRICOMPLEX vodotopiva gnojiva su posebno formulirana gnojiva namijenjena za primjenu u sustavima fertirigacije za sve poljoprivredne kulture. Zbog niske elektroprovodljivosti svih formulacija mogu se koristiti i u folijarnoj gnojidbi. NUTRICOMPLEX gnojiva ne sadrže hraniva u obliku klorida, dok su svi elementi u helatnom (EDTA) obliku radi lakšeg i bržeg usvajanja preko korijena. Gnojiva su namjenjena za primjenu na svim poljoprivrednim kulturama, od kojih se posebno ističu kulture koje zahtjevaju veće količine hraniva zbog visokog prinosa; kao što su rajčica, paprika, jagoda, vinova loza, salata i dr. Za svaku razvojnu fazu, postoje posebno prilagođene formulacije NUTRICOMPLEX vodotopivih gnojiva, te je korištenje gnojiva jednostavno i učinkovito.

Prednosti vodotopivih gnojiva NUTRICOMPLEX:

 • Posebne formulacije NPK gnojiva za svaku razvojnu fazu kulture
 • Visoki sadržaj mikroelemenata (Fe, Mn, Zn, Cu) u EDTA helatnom obliku
 • Sve formulacije su obogaćene i vodotopivim borom (B) i molibdenom (Mo)
 • Gnojiva bez klorida (100% “chloride free”) i ne sadrže štetan natrij (0% Na)
 • Formulacije označene različitim bojama radi lakšeg korištenja
 • Niske pH vrijednosti – kisela gnojiva sa pH vrijednostima od 2,7-4,5
 • Nutricomplex NPK 7:12:40 sa najnižom pH vrijednosti vodotopivih gnojiva na tržištu (pH=2,7); smanjuje zaslanjenost tla u završim fazama dozrijevanja plodova kod rajčice
 • Niske vrijednosti elektroporvodljivosti (EC u rangu od 0,84-1,17) – NIZAK INDEKS ZASLANJENOSTI

Formulacije NUTRICOMPLEX gnojiva:

Vodotopiva gnojiva NUTRICOMPLEX  su vlastiti proizvod tvornice Tradecorp, što je jamstvo visoke čistoće gnojiva i vrlo pristupačne cijene.

DOZIRANJE I NAČIN UPORABE

FERTIRIGACIJA:

 • 0,5-2,0 grama/litri vode ovisno o razvojnoj fazi i potrebi kultura (odnosno 25-50 kg/ha u jednoj primjeni)

Napomena: Kod primjene tvrdih (karbonatnih) voda preporuča se kondicioniranje vode sa preparatom LOWER 7 kako bi se smanjila količina karbonata u vodi za fertirigaciju

FOLIJARNA GNOJIDBA:

 • Drvenaste kulture: 250-400 grama/100 lit. vode (ovisno o razvojnoj fazi kulture i potrebe za hranivima)
 • Ratarske kulture: 2-5 kg/ha (koristiti min. 300-500 lit. vode za folijarnu gnojidbu)

Pakiranja: 1,2 kg (mala pakiranja), 25 kg (vreće)

Naši partneri

Tko su naši dobavljači gnojiva?

Tradecorp

Tvrtka osnovana 1985 u Španjolskoj, da bi danas bila vodeća internacionalna tvrtka u proizvodnji gnojiva sa 3 proizvodna pogona. Više od 90 različitih gnojiva, od biostimulatora do huminskih kiselina i mikroelemenata, za sve poljoprivredne kulture. Visoke standarde kvalitete potvrđuje ISO 14001 certifikat kvalitete proizvoda za sva gnojiva.

Idai Nature

Tvrtka Idai Nature vodeći je proizvođač ekoloških gnojiva na tržištu Španjolske. Od 2018. godine postaje sastavni dio koncerna Tradecorp. U ponudi ima više od 80 različitih formulacija proizvoda za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, podijeljenih u tri grupe; Idai Nutritional, Idai Naturdai i Idai Vegex. Svi proizvodi su certificirani za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno EZ normi 834/2007.
Agroexpert

Agroexpert