MAXFLOW Ca

Visoko koncentrirano tekuće kalcijevo (Ca) gnojivo za bolju kvalitetu plodova jabuke i ostalih poljoprivrednih kultura. Bez nitrata i klorida.

 

MAXFLOW Ca je tekuća suspenzija, specijalno razvijena za folijarnu gnojidbu, formuliran za učinkovitu i brzu prevenciju te korekciju stanja uzrokovanog nedostatkom ili neravnotežom u apsorbciji kalcija kod poljoprivrednih kultura. Visoko koncentrirana suspenzija kalcija (54% w/v), pruža maksimalnu učinkovitost za ovu vrstu primjene. Nadalje, možemo istaknuti sve njegove raznolikosti u primjeni jer djeluje bez obzira na klimatske uvjete i ne sadrži nitrate, sulfate ili kloride (NIJE GNOJIVO NA BAZI Ca-KLORIDA).

Maxflow Ca učinkovito spriječava i ispravlja najčešće nedostatke kalcija u svim poljoprivrednim kulturama: pojava nedostatka kalcija u plodovima jabuke (“bitter pit”), vršna nekroza u ploda (“vršna trulež”) plodova rajčica, paprike, lubenice, krastavaca itd.; rubna folijarna nekroza (“tip burn”) kod salate i ostalog lisnatog povrća, razdvajanje ili pucanje plodova koštićavog voća (breskva, trešnja, šljiva) te svih ostalih simptoma pojave nedostatka kalcija.

Gnojivo se posebno preporučuje u intenzivnoj folijarnoj gnojidbi plodova jabuke u početnoj fazi rasta kada su potrebe za kalcijem (Ca) kod jabuke jako izražene. Redovnom primjenom u početnoj fazi rasta spriječava se pojava gorkih pjega na plodovima i poboljšava se kvaliteta i mogućnost čuvanja plodova jabuka.

Na tržište dolazi u pakiranjima od 5 i 20 lit., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za različite veličine poljoprivrednih proizvođača; od malih hobby do velikih profesionalnih proizvođača.

Proizvođač gnojiva: ROVENSA NEXT (ex. Tradecorp) Parque Empresarial Cristalia, C. Vía de los Poblados, 3, Building 5 6th Floor, 28033 Madrid Madrid (Španjolska)

Sastav gnojiva MAXFLOW Ca:

  • Kalcij (CaO) u vodotopivom obliku……….. 53,8% m/v

Prednosti primjene gnojiva MAXFLOW Ca:

  • Gnojivo sa najvišom koncentracijom kalcija (Ca) na tržištu; namjenjen za sve poljoprivredne kulture u intenzivnoj proizvodnji (jabuka, vinova loza, krumpir, jagoda)
  • Važno gnojivo za kvalitetu plodova jabuke (protiv pojave gorkih pjega na plodovima)
  • Posebno formulirani dodaci za brzo usvajanje kalcija (Ca) u plodove
  • Dobar učinak u zajedničkoj primjeni sa biostimulatorom Delfan Plus

DOZIRANJE I UPOTREBA:

Doziranje gnojiva MAXFLOW Ca potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja.

FOLIJARNA GNOJIDBA:

  • Jabuka, kruška: 3-5 lit/ha, 3-5 tretmana u početnoj fazi rasta plodova, u razmacima od 7-10 dana
  • Vinova loza: 3-5 lit/ha, 2 tretmana u fazi prije početka šare bobice, u razmaku od 7-10 dana
  • Jagoda: 3-5 lit/ha, 2 tretmana u fazi razvoja prvih plodova
  • Breskva, nektarina: 3-5 lit/ha, 3-4 tretmana u početnim fazama rasta plodova, u razmaku od 7-10 dana
  • Povrće (salata, rajčica, lubenica, paprika): 1-2 lit/ha kod pojave simptoma nedostatka kalcija

Gnojivo MAXFLOW Ca posjeduje ECOCERT SHC certifikat za upotrebu u ekološkoj poljoprivredi; sukladno sa EZ normom 834/2007 (dozvoljeno u ekološkoj poljoprivredi do 30.8.2020 godine)

KOMPATIBILNOST: Gnojivo MAXFLOW Ca je kompatibilno sa organskim fungicidima, gnojivima i ostalim agrokemijskim preparatima koji se standardno upotrebljavaju. Preporuča se test kompatibilnosti kod mješanja više sredstava i primjene veće količine gnojiva. Po potrebi tražiti savjet tehničkog osoblja.

NAPOMENA: Gnojivo MAXFLOW Ca od 1.1.2023 godine više nije dostupan na tržištu Hrvatske.

Naši partneri

Tko su naši dobavljači gnojiva?

Tradecorp

Tvrtka osnovana 1985 u Španjolskoj, da bi danas bila vodeća internacionalna tvrtka u proizvodnji gnojiva sa 3 proizvodna pogona. Više od 90 različitih gnojiva, od biostimulatora do huminskih kiselina i mikroelemenata, za sve poljoprivredne kulture. Visoke standarde kvalitete potvrđuje ISO 14001 certifikat kvalitete proizvoda za sva gnojiva.

Idai Nature

Tvrtka Idai Nature vodeći je proizvođač ekoloških gnojiva na tržištu Španjolske. Od 2018. godine postaje sastavni dio koncerna Tradecorp. U ponudi ima više od 80 različitih formulacija proizvoda za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, podijeljenih u tri grupe; Idai Nutritional, Idai Naturdai i Idai Vegex. Svi proizvodi su certificirani za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno EZ normi 834/2007.

Altinco

Altinco je šapnjolska tvrtka koja se proizvođač gnojiva posebne namjene. Glavni proizvod u gami gnojiva je COPFORT; gnojivo na bazi Cu-glukonata; bakar sa sistemičnim učinkom. Osim toga proizvode široku paletu ostalih gnojiva posebne namjene; od biostimulatora do huminskih kiselina, za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Agroexpert

Agroexpert