IDAI K PLUS

Tekuće gnojivo sa visokom količinom kalija (20% K2O). Važan izvor kalija (K) u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji

Idai K Plus je tekuće gnojivo koje sadrži visoku količinu kalija (20% K2O). Proizvod je dobiven postupkom HPC tehnologije proizvodnje gnojiva, te ne sadrži kloride ili nitrate (nije gnojivo na bazi kalij-nitrata).

Primjenjuje se u folijarnoj gnojidbi i u gnojidbi u tlo (direktno zalijevanjem ili kroz sustave fertirigacije). Zbog primjene posebne HPC tehnologije gnojivo Idai K Plus brzo se i učinkovito usvaja u folijarnoj gnojidbi poljoprivrednih kultura i pri visokim (ljetnim) temperaturama zraka. Stoga je posebno učinkovit u ekološkoj gnojidbi maslina, vinove loze, jabuke, aronije, lijeske te ostailh poljoprivrednih kultura koja dozrijevaju tijekom ljetnih mjeseci (paprika, rajčica i dr.).

Na tržište dolazi u pakiranjima od 5 i 20 lit., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za sve veličine profesionalnih proizvođača u poljoprivrednoj proizvodnji.

Prednosti primjene gnojiva Idai K Plus:

 • Visoki sadržaj kalija (20% K2O), koje se brzo usvajaju kod folijarne gnojidbe i uključuju u metabolizam biljke, bez obzira na temperature zraka
 • Snažan učinak na sintezu ulja u plodovima masline
 • Povećava količinu suhe tvari (šećera) u plodovima poljoprivrednih kultura
 • Gnojivo ne sadrži teške metale niti produkte životinjskog porijekla – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi – EKO gnojivo
 • Inovativna HPC tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
 • Gnojivo sa neutralnom pH vrijednosti (pH=7,0) dobre kompatibilnosti sa ostalim preparatima
 • Posebno pogodan za primjenu u EKOLOŠKOJ poljoprivrednoj proizvodnji
Gnojivo je proizvedeno sukladno EZ normama 834/2007 i 889/2008 (Eco certifikat) te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji

DOZIRANJE I UPOTREBA:

Doziranje gnojiva Idai K Plus potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja.

FOLIJARNA GNOJIDBA:

 • Maslina: 3-5 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom faze rasta plodova (kolovoz, rujan)
 • Drvenaste kulture (jabuka, lijeska, vinova loza i dr.): 2-4 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom faze dozrijevanja plodova
 • Povrtne kulture: 2-4 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom faze dozrijevanja plodova

FERTIRIGACIJA:

 • Drvenaste kulture (jabuka, maslina, vinova loza i dr.): 3-5 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna
 • Povrtne kulture: 3-5 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna
 • Ostale kulture (direktno zalijevanje): koristiti otopinu od 0,1-0,3% (10-30 ml/10 lit. vode)

KOMPATIBILNOST: Gnojivo Idai K Plus je kompatibilno sa organskim fungicidima, gnojivima i ostalim agrokemijskim preparatima koji se standardno upotrebljavaju. Preporuča se test kompatibilnosti kod mješanja više sredstava i primjene veće količine gnojiva. Po potrebi tražiti savjet tehničkog osoblja.

PROIZVOĐAČ: IDAI Nature, C/ Moscú, 10 Pol. Ind. Mas de Tous, 46185 La Pobla de Vallbona, Valencia (Španjolska)

SASTAV GNOJIVA IDAI K PLUS:

Kalij (K2O)20,0% m/m
pH7,0

Boja: Prozirna otopina, bez boje

Pakiranja: 5 i 20 lit.

Naši partneri

Tko su naši dobavljači gnojiva?

Tradecorp

Tvrtka osnovana 1985 u Španjolskoj, da bi danas bila vodeća internacionalna tvrtka u proizvodnji gnojiva sa 3 proizvodna pogona. Više od 90 različitih gnojiva, od biostimulatora do huminskih kiselina i mikroelemenata, za sve poljoprivredne kulture. Visoke standarde kvalitete potvrđuje ISO 14001 certifikat kvalitete proizvoda za sva gnojiva.

Idai Nature

Tvrtka Idai Nature vodeći je proizvođač ekoloških gnojiva na tržištu Španjolske. Od 2018. godine postaje sastavni dio koncerna Tradecorp. U ponudi ima više od 80 različitih formulacija proizvoda za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, podijeljenih u tri grupe; Idai Nutritional, Idai Naturdai i Idai Vegex. Svi proizvodi su certificirani za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno EZ normi 834/2007.

Altinco

Altinco je šapnjolska tvrtka koja se proizvođač gnojiva posebne namjene. Glavni proizvod u gami gnojiva je COPFORT; gnojivo na bazi Cu-glukonata; bakar sa sistemičnim učinkom. Osim toga proizvode široku paletu ostalih gnojiva posebne namjene; od biostimulatora do huminskih kiselina, za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Agroexpert

Agroexpert