ALGASIL

Biostimulator na bazi ekstrakta morske alge Ascophyllum nodosum sa dodatkom silicija (Si).

 

ALGASIL je novi proizvod u gami biostimulatora tvrtke Altinco Agro (Španjolska) na bazi ekstrakta morske alge (Ascophyllum nodosum) uz dodatak visoke količine silicija (Si). Uz poznati antistresni učinak morske alge, dodatak mikroelementa silicija (Si) pozicionira ga za primjenu u vrijeme rasta plodova i dozrijevanja svih poljoprivrednih kultura (maslina, vinova loza, jabuka, jagoda, ljeska) sa pozitivnim učinkom silicija (Si) na kvalitetu i čvrstoću plodova.

Na tržište dolazi u pakiranjima od 1 i 5 lit.., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za različite veličine poljoprivrednih proizvođača; od malih hobby do velikih profesionalnih proizvođača.

Proizvođač gnojiva: Altinco Agro, Španjolska

 

PREDNOSTI primjene biostimulatora ALGASIL u poljoprivrednoj proizvodnji:

 • Kombinacija biostimulativnog učinka ekstrakta morske alge i silicija (Si); posebno dobar učinak tijekom stresa visoke temperature i nedostatka vlag u tlu (ljetna žega)
 • Visoka količina silicija (Si) ima dobar učinak na kvalitetu plodova povrtnih kultura (rajčica, paprika, krastavac, salata) i čvrstoću plodova (jagoda, jabuka)
 • Poseban važan proizvod u uzgoju krastavaca jer zbog visoke količine silicija (Si)
 • 100% ekološki proizvod, bez dodataka kemijskih otapala
 • Zbog visoke pH vrijednosti (pH=12,5) stvara nepovoljne uvijete za razvoj biljnih bolesti (posebno pepelnice kod vinove loze, krastavaca, jagode) te za razvoj grinja/crvenog puka
 • Jača površinu lista i ploda, te je pojava pucanja plodova (trešnja) značajno reducirana
 • Povećava trajnost plodova nakon berbe (jagoda, malina, zelena salata, rajčica, jabuka)
 • Visoka količina silicija (Si) smanjuje količinu vlage na površini lista i ploda te se smanjuje intenzitet infekcije brojnih gljivičnih bolesti (pepelnica, plamenjača, botritis)

Poseban učinak biostimulatora ALGASIL:

Zbog visoke pH vrijednosti preparata; redovnom primjenom u poljoprivrednoj proizvodnji stvaraju se nepovoljni uvijeti za razvoj bolesti, pogotovo pepelnice (vinova loza, jagoda, žitarice, krastavci, tikvice) te se smanjuje i populacija grinja/crvenog pauka na poljoprivrednim kulturama.

DOZIRANJE I UPOTREBA:

Doza primjene biostimulatora ALGASIL:

 • FOLIJARNA GNOJIDBA: 3-5 lit/ha (300-500 mL/100 lit vode)

Sastav biostimulatora ALGASIL:

 • ekstrakt morske alge Ascophyllum nodosum
 • 20% silicija (Si)
 • 9% kalija (K2O)

Pakiranja: 1 lit., 5 lit. i 20 lit.

Gnojivo ALGASIL proizvedeno je sukladno EZ normama 834/2007 i 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Važno: EKO certifikat za gnojivo ALGASIL vrijedi do 1.6.2020 godine. Nakon tog roka gnojivo ALGASIL se više ne može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Naši partneri

Tko su naši dobavljači gnojiva?

Tradecorp

Tvrtka osnovana 1985 u Španjolskoj, da bi danas bila vodeća internacionalna tvrtka u proizvodnji gnojiva sa 3 proizvodna pogona. Više od 90 različitih gnojiva, od biostimulatora do huminskih kiselina i mikroelemenata, za sve poljoprivredne kulture. Visoke standarde kvalitete potvrđuje ISO 14001 certifikat kvalitete proizvoda za sva gnojiva.

Idai Nature

Tvrtka Idai Nature vodeći je proizvođač ekoloških gnojiva na tržištu Španjolske. Od 2018. godine postaje sastavni dio koncerna Tradecorp. U ponudi ima više od 80 različitih formulacija proizvoda za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, podijeljenih u tri grupe; Idai Nutritional, Idai Naturdai i Idai Vegex. Svi proizvodi su certificirani za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji sukladno EZ normi 834/2007.

Altinco

Altinco je šapnjolska tvrtka koja se proizvođač gnojiva posebne namjene. Glavni proizvod u gami gnojiva je COPFORT; gnojivo na bazi Cu-glukonata; bakar sa sistemičnim učinkom. Osim toga proizvode široku paletu ostalih gnojiva posebne namjene; od biostimulatora do huminskih kiselina, za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Agroexpert

Agroexpert